Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Χουρμαδότουρτα


5 ασπράδια αυγών ( τους κρόκους τους ταΐζουμε σε άλλους ή τους κρατάμε για άλλη χρήση) 300 γρ άχνη 300 γρ καρύδια 300 γρ χουρμάδες ( λίγους ακόμα για στόλισμα) Κόβουμε με υπομονή και επιμονή τα καρύδια και τους χουρμάδες με το χέρι σε μικρά κομματάκια Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε την άχνη και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μέσα σε αυτό ρίχνουμε τα καρύδια και τους χουρμάδες που κόψαμε και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά. Ψήνεται στο φούρνο σε μικρό ταψάκι, αν θέλετε με αποσπώμενο πλαϊνό όπως φόρμα του κέικ ( από κάτω λαδόκολλα για να μην κολλήσει και γύρω βιτάμ για να την βάλουμε σε πιατέλα αργότερα), στους 220ο για 25 ΄ Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου